Over Gemma

Gemma van Dongen

Jarenlang werkte ik als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Met yoga hield ik me toen nog niet bezig en van lichaamsbewustzijn had ik nooit gehoord. In een moeilijke periode van mijn leven maakte ik kennis met yoga. Ik voelde wat yoga voor me deed en wist dat ik daarmee verder wilde.

Yoga is – na 20 jaar lesgeven – nog steeds mijn passie.

Studie

In 1998 begon ik mijn yoga studie aan de erkende 4-jarige docentenopleiding bij de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte en rondde deze studie af met het specialisatiejaar Chakra Psychologie. Bij Samsara volgde ik daarna de opleidingen Zwangerschapsyoga, Meridiaanyoga en Yoga en dans. Daarna volgde ik vele bijscholingen/cursussen om mijn basis te verbreden. Zo kreeg ik in India scholing in de traditie van de Satsyananda Yoga. Ik volgde de cursus Adem en Ontspanning bij Yvonne Esser en verdiepte ik me in de methode van Jan van Dixhoorn. Bij Maartje van Hooft volgde ik de bijscholingen Yoga en Aplomb en Meridiaanyoga en bij Danielle Bersma rondde ik de module Adem Bewustzijn Ontspanning. Ik volgde de jaartraining  Stem-expressie bij Marius Engelbrecht:” Klinken brengt je bij wie je bent”.

Alles wat ik leer en ervaar, komt terug in mijn lessen en zo verweef ik de basis van Hatha Yoga met vele andere vormen. Dit maakt iedere les verdiepend en inspirerend!

Ik sta voor kwaliteitsyoga en ben gemotiveerd lid van de Vereniging Yogaleerkrachten Nederland en de Europese Yoga-unie.  Nieuwe Yoga ontwikkelingen volg ik o.a. via Yoga-online en Yoga vaktijdschriften.

Inspiratie

Het bijwonen van congressen zoals het Landelijk Yogacongres (Elspeet) en het Internationale Yogacongres (Zinal, Zwitserland) – waar ik o.a. kennis maakte met Kashmiryoga, Kundaliniyoga, Yinyoga, Yoga en klank, Critical Alignment en Ashtanga yoga – vormt een bron van inspiratie voor mij. Jarenlang liet ik mij inspireren op spiritueel centrum Joia in Frankrijk of op Landgoed Hindeheuvel in Duitsland waar ik in zomervakanties graag lesgaf.

Lees meer: Motivatie >


yoga docent

Bewaren

Bewaren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.